Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Богат качамак с варени яйца и грах

Богат качамак с варени яйца и грах

Богат качамак с варени яйца и грах
Снимка: Илиана Първанова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Уж качамак, а на нас ни се струва, че е страшна вкусотийка"

Необходими Продукти

  • качамак - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • грах - 6 с.л. (от буркан)
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • шарлан - 2 с.л.
  • вода - 1.2 л
  • маслини
  • краве сирене
  • зеленчукова разядка - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера, слагаме водата да заври. Прибавяме шарлана и хималайската сол. След това бавно и постепенно сипваме царевичния грис (качамака), като усилено разбъркваме с телена бъркалка и се стараем да не стане на бучки.

След като прибавим по този начин всичкия качамак, започваме плавно и непрестанно да разбъркваме, докато се свари.

След като е готов, го разпределяме в 3 порции и го оставяме леко да изстива.

През това време сваряваме отделно 3 яйца. Махаме черупките им и ги нарязваме на средно ситни кубченца.

Поръсваме граха от буркан и нарязаните яйца и натрошеното сирене.

Добавяме пожелание зеленчукова разядка или песто.

Украсяваме с маслини и поднасяме това красиво ястие.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: