Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва по лопушански

Пъстърва по лопушански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пъстърва по лопушански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1.6 кг
  • олио - 200 мл
  • сол
  • лозови листа - 30 г
  • лимони - 120 г
  • картофи - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете пъстървите, посолете ги, намажете ги с олио и ги загърнете в лозовите листа. Тази рецепта може да се приготви и с други листа като например от лапад.

Подредете рибите в подмазнена тава и ги изпечете във фурната.

През това време може да сварите картофите и да направите гарнитурата от картофена салата, с която се поднасят печените пъстърви.

Гарнират се и с лимонови резени.

Рецептата е от Монтанско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: