Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва в сметана по френски

Пъстърва в сметана по френски

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Пъстърва в сметана по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пъстърва - 400 г филе
  • сметана - ½ ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • ким - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сос, като се смесва сметаната, маслото, нарязаният на ситно лук и ким.

В намазана с олио тава се нареждат филетата риба, поръсват се със сол и черен пипер, заливат се със сметановия сос и се пекат 15 минути на 180 градуса.

Рибата се сервира, като се полива със соса от печенето украсява с чери домати по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: