Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта с миксер. Добавя се олио и кисело мляко с разбита в него сода за хляб.
Прибавя се ванилия и какао, разбърква се и на части сипваме от пресято брашно с бакпулвера, смлени орехи и смесваме докато се получи кексова смес.
Ябълките се обелват и нарязват на тънки резени. На дъното на тава 24 см се разтопява масло , върху него се редят бисквити с овесени ядки и сипваме половината шоколадово тесто.
Отгоре се нареждат резени ябълки, покриват се с тесто, отново резени ябълки и завършваме с тесто което се разпределя с лъжица колкото да покрие ябълките. Отгоре се поръсва с малки парченца шоколад нарязан с нож.
Печем сладкиша в загрята фурна 180 градуса до суха клечка около 35-40 минути, проба с клечка да излезе суха. Леко охладен се нарязва на квадрати и поръсваме с пудра захар. Чудесен за кафето!