Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш Есенна наслада

Шоколадов сладкиш Есенна наслада

Шоколадов сладкиш Есенна наслада3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Насладете се на есента с помощта на ароматен шоколадов сладкиш Есенна наслада"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 к. ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • какао - 2 - 3 с.л. тъмно
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • бисквити - 8 бр. с овесени ядки
  • ябълки - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • шоколад - парченца за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта с миксер. Добавя се олио и кисело мляко с разбита в него сода за хляб.

Прибавя се ванилия и какао, разбърква се и на части сипваме от пресято брашно с бакпулвера, смлени орехи и смесваме докато се получи кексова смес.

Ябълките се обелват и нарязват на тънки резени. На дъното на тава 24 см се разтопява масло , върху него се редят бисквити с овесени ядки и сипваме половината шоколадово тесто.

Отгоре се нареждат резени ябълки, покриват се с тесто, отново резени ябълки и завършваме с тесто което се разпределя с лъжица колкото да покрие ябълките. Отгоре се поръсва с малки парченца шоколад нарязан с нож.

Печем сладкиша в загрята фурна 180 градуса до суха клечка около 35-40 минути, проба с клечка да излезе суха. Леко охладен се нарязва на квадрати и поръсваме с пудра захар. Чудесен за кафето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: