Начин на приготвяне
Обелвате и нарязвате тиквата на кубчета, за да се свари по-бързо. За около 15 минути варим във вода докато омекне добре.
След това отцеждаме и с подходящ прибор смачкваме до пюре. Докато тиквата изстива разбивате яйцата и към тях добавяте кокосовото брашно, мед, ванилия, бакпливера и разбивате докато е възможно, след което разбърквате със шпатула.
Измервате 450-500 грама от тиквеното пюре приблизително една супена купа, която я добавяте към сместа с яйцата и разбърквате с ръка получава се гъста смес.
Добавяте канелата и нарязаните на ситно орехи (оставяте си 4-5 ореха за поръсване отгоре) и месете с ръка до получаване на гладка смес.
В тавичка за сладкиш разпределяте равномерно сместа и поръсвате с останалите орехи. Печете на 200 градуса за около 50-60 минути до готовност.