Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Галет със смокини и маскарпоне

Галет със смокини и маскарпоне

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Галет със смокини и маскарпоне
Снимка: Храна за Душата
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Гостите ви няма да си тръгнат, докато не изядат и последния галет със смокини и маскарпоне"

Необходими Продукти

  • смокини - 400 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • За тестото
  • брашно - 130 г
  • царевично нишесте - 40 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • За крема
  • маскарпоне - 200 г
  • кондензирано мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото

Сложете в съд брашното, нишестето и студеното масло. Размесете всичко, докато получите трохи. Добавете пудра захар и оформете тестото на топка.

Нарежете смокините и напълнете с тях оформените галети от тестото. Поръсете ги отгоре с кафява захар. Печете на 190° C за 10-12 минути.

За крема

Смесете в съд сиренето маскарпоне и кондензираното мляко. След като ги разбиете, оставете сместа в хладилник да се охлади за няколко минути.

Готовите галети гарнирайте с охладения крем и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: