Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в топлата вода и оставете така на топло да се активира (шупне).
Отделно смесете продуктите за плънката, разбъркайте и оставете така до момента, в който ще ви потрябва.
Пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. В него прибавете разбитите яйца, зехтина и шупналата мая, разбъркайте и замесете много меко тесто.
С ръце, разтеглете тестото на правоъгълен лист с дебелина 0. 5 см, намажете листа със зехтин и разпределете плънката равномерно, навийте на руло.
В тава, постлана с хартия за печене, навийте рулото на охлюв и поставете тавата в фурна включена на 50 градуса и оставете да втасва за 30 минути в нея.
Извадете тавата и увеличете градусите фурната на 180, оставете да нагрее. През това време намажете питката със зехтин обилно и поръсете със сусама, поставете тавата в загрятата фурна и печете до желания от вас загар за 40 минути.