Начин на приготвяне
Разделете корите на две (ползвах кори за баница Белла, бяха 16 бр.). Настържете кашкавала и сиренето на едро ренде и ги разбъркайте леко, колкото да се смесят.
Вземете две кори и поръсете със сместа от кашкавал и сирене. Отгоре сложете отново две кори и продължете по същия начин докато свърши едната половина от корите.
Навийте на рехаво руло от към широката част и нарежете на 8 равни части. По същия начин направете и втората половина от корите.
Подредете получените рулца в тава и поръсете с олиото.
Разбийте яйцата. Погасете хлебната сода в киселото мляко и го прибавете към яйцата. Добавете газираната вода и разбъркайте.
С получената смес залейте розичките, като сипвате върху всяка с лъжица. Нарежете маслото на кубчета и поставете по едно парче.
Оставете за малко да се напоят и печете баницата в загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути до получаване на приятен загар.
Баницата на розички със сирене и кашкавал е готова.
Коментари