Конфитюр от череши и ягоди

22/09/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132814820156
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесваме пектина с 50 грама от захарта и лимонтозуто. Разбъркваме и оставяме настрана.

Измиваме много добре лаймовете и след това настъргваме корите им и изстискваме сока.

Изчистваме костилките на черешите и в голяма тенджера ги поставяме. Към тях добавяме останалата захар и сока от лайма.

Поставяме на котлона да ври на силен огън, а след като заври оставяме на умерен. Разбъркваме от време навреме и отпенваме. Бъркането става с дървена лъжица.

След около 15-20 минути дърпаме от огъня и прибавяме захарта и пектина равномерно. Разбъркваме и поставяме отново на котлона за около 4-5 минути.

Добавяме и кората от лайма и след 5 минути премахваме от огъня. В измити и подсушени бурканчета изсипваме готовия конфитюр.

Затваряме с капачка и обръщаме. Могат да се заварят за 5 минути пожелание.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#215390
Обичам сладко и със сигурност ще пробвам и тази рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв