Начин на приготвяне
В малък съд с вряща подсолена вода се пускат за 1-2 минутки розичките броколи, за да се бланшират и се изваждат с решетъчна лъжица.
В дълбок тиган се загрява олиото и се запържват двата вида кайма, докато побелее и стане на трохи. Добавят се последователно ситно нарязаните праз и кромид лук, моркова, нарязан на дребни кубчета и наситнените червена и зелена чушка. Разбърква се често.
След като се задушат и зеленчуците, се добавят нарязаните на ситно скилидки чесън и обелените и нарязаните на кубчета домати. След завирането на доматите, се добавят нарязаните на дребно броколи, котлона се намалява и ястието се оставя да къкри под капак десетина минути.
Поръсва се със ситно нарязаните магданоз и босилек, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
Котлонът се изключва и в ястието се чукват три-четири яйца, според порциите. Титана се захлупва и се изчаква няколко минути, докато яйцата се забулят.
Ястието се поднася горещо, като във всяка порция се слага по едно забулено яйце.
Добър апетит!