Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с боб папуре (Какарчи-яхния)

Свинско с боб папуре (Какарчи-яхния)

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Свинско с боб папуре (Какарчи-яхния)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г шарено (може и кожа, уши, крачета - сварени)
  • зелен фасул - 3 шепи (350 г) папуре
  • лук - 100 г кромид
  • брашно - 10 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 12 скилидки
  • люти чушки - 1 - 2 броя лютиви пиперки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фасула няколко минути във вода, изхвърлете я, залейте с втора вода и оставете да се вари.

Добавете месото, нарязано на парчета и задушете заедно със ситно нарязания лук, размитите във вода червен пипер и брашно и лютивите пиперки.

Посолете ястието и щом е готово, снемете от огъня и подправете със счукания чесън.

Това е рецептата за свинско с боб папуре (сушен зелен фасул на шушулки), която се приготвя традиционно в Якоруда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: