Начин на приготвяне
Месото се измива, подсушава и реже на късчета. Лукът се почиства и настъргва или реже на много ситно. Морковът се бели и реже на парченца.
В тенджера се сипва олио и свинските хапки се запържват. Към тях се добавя лукът, морковът и скилидката чесън.
Всичко се разбърква добре и се овкусява къри, черен и червен пипер. Тенджерата се сваля от огъня, добавя се брашното и се разбърква. Сипва се литър топла вода.
Ароматната яхния се връща отново на котлона и се оставя да се вари без капак. Щом месото е добре сварено, се добавят зеленият фасул, чубрицата и джодженът. Вари се още няколко минути.
Ако е необходимо, към яхнията със свинско може да се добави още топла вода. Малко преди да е готова, се сипва доматеното пюре и още малко сол.
Зелен боб със свинско яхния се поднася топла.
Коментари