Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Торта с Цедено Мляко и Течен Шоколад

Торта с Цедено Мляко и Течен Шоколад

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Торта с Цедено Мляко и Течен Шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Всеки може да приготви сочна торта с цедено мляко и течен шоколад, но я се опитайте да я опазите от лакомниците"

Необходими Продукти

  • цедено кисело мляко - 3 кофички
  • прясно мляко - 300 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • бишкоти - 1 пакет
  • течен шоколад - 650 г
  • ликьор - 50 мл кафе
  • бренди - 50 мл
  • пудра захар - около 150 г
  • ванилия - 1 - 2 с.л. екстракт
  • какао - за поръсване
  • мента - прясна за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цеденото кисело мляко се разбърква със захарта, маскарпонето и ванилията.

Брендито, ликьорът и млякото се смесват в плитък съд.

Бишкотите се потапят в ликьора и млякото за секунди и се редят в йенска тава.

Отгоре се намазва с цеденото мляко и маскарпоне, намазва се и с половината от течния шоколад.

После още един ред бишкоти, от крема и течен шоколад.

След това се посипва с какао равномерно.

Прибира се за около 5 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: