Ориз с воденички на фурна

25/09/2018
Елена
отЕленаНовак342
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо946
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • домати - 200 мл млени
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • сол
  • сол - шарена
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се сваряват в подсолена вода. След като се сварят, се оставят да се охладят и се нарязват на дребни парчета.

В отделен съд пържим нарязаните кромид, моркови и чушки до златисто. Добавяме червения пипер и млените домати.

Измиваме добре ориза и заедно с воденичките прибавяме към запържените зеленчуци. Наливаме 3 ч.ч. гореща вода и овкусяваме с подправките.

Печем в силно загрята фурна до готовност.

При изваждане поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар