Начин на приготвяне
Почистете пилешките воденички. Сварете ги в подсолена вода до пълно омекване - около 40 минути.
Извадете и ги нарежете на парчена, а бульона от варенето прецедете.
Настържете моркова, чушката нарежете на ленти, а лука наситнете.
Сипете олио в тиган и го загрейте. Запържете зеленчуците заедно с една щипка сол. Щом омекнат, прибавете дробчетата и разбъркайте.
Добавете и ориза, а след няколко минути започнете да наливате от бульона - чаша по чаша. Пуснете вътре дафиновия лист и овкусете с подправки по ваш вкус.
Гответе ориза на тиган на умерен огън, като от време на време разбърквате.
Поръсете с черен пипер и чубрица, сервирайте веднага.
Оризът с воденички на тиган е готов.