Ориз с воденички на тиган

Ориз с воденички на тиган
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Бързо добавете този ориз с воденички на тиган в списъка ви с ястия за готвене"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 в.ч.
  • лук - 1 глава
  • пилешки воденички - 500 грама
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 брой
  • дафинов лист - 2 броя
  • чушки - 1 малка (червена)
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките воденички. Сварете ги в подсолена вода до пълно омекване - около 40 минути.

Извадете и ги нарежете на парчена, а бульона от варенето прецедете.

Настържете моркова, чушката нарежете на ленти, а лука наситнете.

Сипете олио в тиган и го загрейте. Запържете зеленчуците заедно с една щипка сол. Щом омекнат, прибавете дробчетата и разбъркайте.

Добавете и ориза, а след няколко минути започнете да наливате от бульона - чаша по чаша. Пуснете вътре дафиновия лист и овкусете с подправки по ваш вкус.

Гответе ориза на тиган на умерен огън, като от време на време разбърквате.

Поръсете с черен пипер и чубрица, сервирайте веднага.

Оризът с воденички на тиган е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: