Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Подлучени воденички на тиган

Подлучени воденички на тиган

Подлучени воденички на тиган
Снимка: Филип Димитров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Направо да не повярва човек какво пикантно ястие може да се приготви само с воденички и точните подправки"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 600 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • червена пиперка - 1
  • доматен сос - 200 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим воденичките в подсолена вода около 1 час, докато омекнат - периодично припенваме.

В дълбок тиган загряваме зехтина, режем лука на едро и пържим до златисто. Режем червения пипер на дребно и запържваме.

Нарязваме чесъна на дребно и го добавяме - прибавяме щипка черен пипер и сол на вкус.

Идва ред и на доматения сок - бъркаме непрестанно.

Слагаме и 1 лъжичка захар и отново бъркаме, най-накрая прибавяме и червения пипер и нашият сос е готов.

В тигана добавяме вече сварените воденички и бялото вино. Объркваме всичко много добре и след 15 минути в тигана имаме страхотна вкусотийка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмил
Людмил
Това е добро, точно обяснена рецепта
11.03.2018 16:18