Ориз с воденички на фурна

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Ориз с воденички на фурна
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • домати - 200 мл млени
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • сол
  • сол - шарена
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се сваряват в подсолена вода. След като се сварят, се оставят да се охладят и се нарязват на дребни парчета.

В отделен съд пържим нарязаните кромид, моркови и чушки до златисто. Добавяме червения пипер и млените домати.

Измиваме добре ориза и заедно с воденичките прибавяме към запържените зеленчуци. Наливаме 3 ч.ч. гореща вода и овкусяваме с подправките.

Печем в силно загрята фурна до готовност.

При изваждане поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: