Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Млечно Телешко на Фурна

Млечно Телешко на Фурна

НиколаНикола
Чирак
27188143
Млечно Телешко на Фурна
Снимка: Никола
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Не го чакайте да започне да пасе - най-вкусно си е млечното телешко"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 150 г
  • домати - 150 г
  • кладница - 250 г
  • шийтаке - 250 г
  • червени пиперки - 150 г
  • масло - 2 с.л.
  • ориз - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива и нарязва на дребни парчета, задушава се в сгорещеното масло, докато омекне, след което се отстранява.

В същия съд се задушава ситно нарязания лук, доматите и червения пипер.

Връща се месото, залива се с гореща вода, колкото да го покрие, и с виното се вари, докато кипне. Посолява се.

Слагат се нарязаните на парчета гъби и след 10 мин - нарязаните на ивици червени пиперки.

Когато гъбите омекнат се сипва оризът.

Ястието се прехвърля в глинено гърне и се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: