Домашно вино от череши

27/09/2018
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме плода в съд и добавяме захарта.

Оставяме черешите със захар на топло място в продължение на няколко часа. Самите плодове по този начин си пускат сока.

Добавяме водата към съда, разбъркваме съдържанието му и запушваме капака.

Оставяме виното за 2.5-3 седмици на топло място за ферментация.

След като премине това време, прецеждаме, добавяме водката и изсипваме в бутилки за съхранение.

Поставяме ги в хладилника за няколко дни.

Домашното вино е готово за употреба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар