Овчарска салата с поширани яйца

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
859
01/10/2018
"Ако овчарите ядат такава салата, обмисляме сериозна смяна на кариерата "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 165
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Поставете ги в купа и добавете сока от половин лимон, стръкчета прясна мащерка и щипка сол. Оставете печурките да се мариноват в сместа.

Нарежете розовите домати и краставиците на малки кубчета и ги поставете в отделен съд. Нарежете на ситно и праз лука, разполовете чери доматите и прибавете. Добавете и маслините към салатата.

Поширайте яйцето в тенджера с вряща вода.

Нарежете кашкавала на квадратни парчета и пригответе в купички продуктите за панировката. Оваляйте парчетата първо в брашното, после потопете в разбито яйце и накрая оваляйте в галета.

Изпържете кашкавала в силно загрят тиган с олио, докато панировката придобие златист цвят.

Овкусете салатата със зехтин и сол и разбъркайте. Сервирайте като оформите канапе от салатата, отгоре гарнирате с маринованите гъби, пошираното яйце и хрупкавия кашкавал. На финала натрошете плочка краве сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар