Родопска кавърма с мляно месо

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
01/10/2018
"Казват, че родопските дълголетници само такава кавърма са хапвали, а ние бихме искали да сме на тяхно място "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 504
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накиснете сушените манатарки в гореща вода и оставете за няколко минути.

Запържете агнешката кайма в загрят тиган със зехтин.

Нарежете морковите, лука и чесъна. Овкусете каймата с пушен и сладък червен пипер, черен пипер и сол. Добавете нарязаните зеленчуци. Нарежете червена и зелена чушка и прибавете и тях. Добавете към сместа и накиснатите манатарки.

Обелете доматите, нарежете ги на по едри парчета и сложете в тигана.

Налейте първо гъбения бульон, а след това и пилешкия.

Добавете доматено пюре и оставяме сместа да поври.

За да приготвите тестото за капачето на кавърмата, смесете брашното с щипка сол и започнете постепенно да прибавяте вряла вода и да омесвате. На финала добавете зехтин на тънка струя.

Тестото трябва да е гладко и еластично. Оставете да почине за няколко минути и разточете от него лист с дебелина от 0.5 см. Изрежете кръг, достатъчно голям, за да покриете съда за печене на кавърмата. Добавете чубрица и дафинов лист в сместа на котлона.

Настържете кашкавала. Сипете кавърмата в подходящ съд и чукнете отгоре ѝ яйце. Поставете капачето от тесто, намажете го с разбито яйце и поръсете с настъргания кашкавал.

Изпечете кавърмата на 180°C, докато капачето придобие златист цвят. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар