Начин на приготвяне
Първо си направете бульона, като загреете 700 мл вода и разтворете пилешкия бульон вътре.
Изчистете броколито и го начупете на малки розички. Сварете го за 5 мин във вода или на пара (аз си го приготвих на пара).
В касерола разтопете кравето масло. Запържете в него лука и моркова, които предварително сте изчистили и нарязали на дребно. Добавете ориза и бъркайте 1-2 минути. Сложете бялото вино и изчакайте да изври алкохолът.
Идва ред на бульона. Добавяйте черпак по черпак, като изчаквате до пълното му усвояване. Сложете, колкото е необходимо до готовност на ориза. Няколко минути преди да изключите, добавете сметаната, разбъркайте и сервирайте ризотото.
Сложете броколито отгоре и настържете с пармезан.
*Може да добавите броколито с лука и моркова заедно и така да го приготвите. На мен лично повече ми харесва да е отделно, защото розичките стоят цели, а и не се променя цвета.