Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с картофи в йенска тава

Пилешки бутчета с картофи в йенска тава

Пилешки бутчета с картофи в йенска тава
Снимка: Evgenia
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
2
"Изпечени до съвършенство - любимото пиле с картофи в лесен вариант за йена"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 цели
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сол
  • подправка за пиле
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • бира - 2 к.ч.
  • краве масло
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете бутчетата. Сложете ги на дъното на йенската тавичка. Посолете, поръсете с подправката за пиле.

Обелете и нарежете картофите на големи кубчета. Натрошете пилешкия бульон върху тях и внимателно ги разбъркайте. Поръсете със сол и черен пипер.

Налейте бирата. Нарежете отгоре малки парчета краве масло.

Затворете с капака и печете пилето с картофи на 200 градуса за около час и половина-два в предварително загрята фурна.

*Няма нужда да махате капака, защото и с него се получава тази златиста, хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Много вкусни станаха пилешките бутчета. Благодаря за рецептата!
15.02.2022 17:48