Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли в йенска тава

Свински вратни пържоли в йенска тава

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Свински вратни пържоли в йенска тава
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
23/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Свински вратни пържоли, приготвени в йенска тава - страхотен вкус, който ще си подарим още днес"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 вратни
  • сол - на вкус
  • зеленчуков бульон - 60 мл
  • за маринатата
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • соев сос - 4 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.смлян
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе маринатата. Смесете в тенджера или голяма купа счуканите скилидки чесън със соевия сос, горчицата, кърито, кетчупа, двата вида пипер и мащерката. Разбъркайте добре.

Поръсете със сол свинските пържолки и ги намажете добре с маринатата. Похлупете и приберете в хладилник за 2-3 часа.

След това наредете маринованите пържоли в йенска тенджера. Налейте вътре малко зеленчуков бульон. Сложете капак и поставете в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете около час.

Свинските вратни пържоли в йенска тава се поднасят с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: