Пържоли в йенска тава

Yana G.Yana G.
Готвач
1786692423
Пържоли в йенска тава
Снимка: Yana G.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Макар и снимката на авторката да е малко невзрачна, тези пържолки с кисели краставички и топено сирене се приготвят много лесно и са много вкусни"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • топено сирене - 300 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • кашкавал - 400 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните пържоли се начукват и се овкусяват със сол и черен пипер.

Киселите краставички се режат на кръгчета, кашкавала го настъргваме, а топеното сирене го режем на парченца.

В йенската тавичка започваме да подреждаме пържоли, върху тях слагаме от киселите краставички, топено сирене и поръсваме с кашкавал.

Така повтаряме, докато не свършат пържолите, като завършваме с кашкавал отгоре.

Слагаме около 200 мл вода, слагаме капака на тавата и поставяме във фурната да се пече на 200 градуса, за поне 60 минути.

Пържолите в йенска тава са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: