Мариновани дюли с бяло грозде туршия

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
29/09/2018
"Такава туршия сме ви приготвили, направо ще ви вземе ума - уникална вкусотия с мариновани дюли и бяло грозде "
Приготвяне10 мин.
Готвене4 мин.
Общо14 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо596
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ЗА 1 БУРКАН
  • дюли
  • бяло грозде - без семки
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - до чертата на буркана
  • синапено семе - 1/2 к.л.
  • кориандър - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • бахар - 1/2 к.л.
  • копър - 1/2 к.л. семена
  • червен лук - няколко полумесеца кромид
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите и гроздето трябва да са в количество 2:1.

Във всеки буркан се налива ябълков оцет до чертата на буркана, добавя се 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжица сол, няколко полумесеца червен лук, дафинов лист и по 1/2 кафена лъжичка синапено семе, кориандър, кимион, черен пипер, бахар и семена копър.

Всеки буркан се запълва с нарязаните на кубчета дюли и почистените от дръжките гроздови зърна. Допълва се с вода (един пръст под капачката) и бурканите се затварят с предварително изварени винтови капачки.

Прехвърлят се в тенджера с постлана на дъното дебела кърпа. Заливат се със студена вода, която трябва да покрива 2 - 3 пръста над капачките.

След като водата заври "под ключ", се засичат 4 минути и бурканите се изваждат с щипка от врящата вода.

Обръщат се веднага с капачките надолу.

След като изстинат, се прибират за зимата на тъмно и хладно.

Освен самостоятелно поднесена, туршията може да се използва при приготвянето на ястия с печено свинско или към бял ориз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар