Начин на приготвяне
Пресявам брашното в купа. Използвам брашно с набухвател /на София мел за кекс/.
Размеквам си маслото.
В друга купа слагам маслото и пудрата захар и разбивам с миксер продължително.
В друга купа чуквам едно по едно яйцата и ги разбивам и тях много добре. Смесвам двете смеси внимателно и ги разбивам. Добавям киселото мляко и разбърквам. После постепенно добавям брашното и разбивам. Добавяме ванилията и пак разбъркваме.
Измивам гроздето и всяко зърно го режа на половина. Почиствам гроздето от семената с остро ножче.
Намазвам формата за сладкиша с маргарин / в случая Рама/ и поръсих с брашно. Изсипвам в формата за сладкиша сместа и заглаждам. Най-отгоре нареждам половинките на зърната от гроздето с разрязаната част върху кашата.
Включваме фурната на 180 градуса и печем. Не нагрявам фурната предварително.
След като се изпече сладкишът, го вадя, слагам табла отгоре и обръщам, после на дъното му слагам голяма обла чиния и пак обръщам внимателно, така че гроздето да остане отгоре.
Поръсвам с пудра захар с цедка. Има сладък, леко кисел вкус от гроздето, маслото придава приятен аромат.