Начин на приготвяне
Загасете водата във киселото мляко и оставете да шупне.
През това време пресейте брашното в купа и го смесете със солта и захарта. Направете кладенче и в него сипете шупналото кисело мляко.
Замесете гладко средно меко тесто и го разделете на 4 равни части. Оформете топки и всяка от тях разточвайте на набрашнен плот (диаметър приблизително 13-15 см)
Настържете кашкавала (може да използвате и Ементал или Чедър) и в центъра на всяко разтопено топче поставяйте по 2 с.л. от него, след това прегъвайте към центъра и в средата притиснете с пръсти, за да се запечата хубаво питката.
Подредете в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка, по желание може да ги поставите от гладката страна, както съм направила аз, но може и от обратната - там, където сте съединили тестото, така е по-оригинален вариант. Върху всяка питка сложете резенче масло и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или до златист загар.
Поднесете питките леко топли.
Добър апетит!