Начин на приготвяне
Прекарваме изварата през преса за картофи. Пресяваме брашното и добавяме към изварата заедно с маслото и солта. Обработваме тестото, докато стане гладко. Оформяме го на топка. Увиваме го във фолио и го оставяме в хладилника за 45 минути.
Изчистваме и нарязваме на кръгчета праза. Кипваме подсолена вода и го бланшираме за минута. Шокираме го в студена вода за минута-две и го отцеждаме.
Попарваме доматите и ги отцеждаме. Режем ги на четири части, изчистваме от семки и нарязваме на кубчета.
Изчистения спанак варим около 2 минути в кипяща вода, изваждаме го и го изцеждаме.
В предварително загрята на 220 градуса фурна слагаме намазаната с масло тава с разточено в нея тесто.Тестото набождаме с вилица и така го печем около 10 минути.
Смесваме продуктите за плънката, подправяме ги и разбъркваме зеленчуците.
Слагаме ги върху тестото и печем около 30 минути или до готовност.