Начин на приготвяне
Нарежете и си пригответе всички зеленчуци -моркова, чушката и тиквичката на малки кубчета, артишокът на четвъртинки, пресния чесън на парченца от по приблизително 1-2 см. Скилидките чесън, доматите и лука настържете.
В тавичка за паеля или друга, с която разполагате (да е с диаметър приблизително колкото котлона, на който ще готвите) загрейте зехтина и сложете всички зеленчуци без доматите и настърганите скилидки чесън. Ръснете малко сол и водичка, за да омекнат и се задушат добре.
Гответе около 10 минути и прибавете доматите и чесъна, заедно с червения пипер, куркумата и виното. Запържете за още 4-5 минутки. За да не загаря може да сложите и още малко водичка.
Сипете фидето и разбъркайте докато се оцвети и се разпредели равномерно между останалите продукти. Запържете го леко, налейте бульона и сложете шафрана.
Гответе от 5 до 7 минути на среден огън и отстранете. Покрийте с фолио и кърпа за 5-10 минути и сервирайте.
Да ви е сладко!