Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукова капоната

Зеленчукова капоната

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Зеленчукова капоната1 / 2
20/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 4 с.л.
  • целина - 2 стръка
  • червен лук - 2 глави
  • патладжани - 450 г
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 5 бр.
  • оцет - 3 с.л. червен винен
  • захар - 1 с.л.
  • маслини - 3 с.л. без костилки
  • каперси - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината зехтин в тенджера. Добавете целината и лука и ги запържете за 5 минути. Добавете оставащия зехтин и нарязаните патладжани.

Запържете за още 5 минути и добавете чесъна, доматите, оцета и захарта. Сложете капак и задушете 10 минути.

Добавете каперсите и маслините, овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с магданоз, оставете да се охлади и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: