Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Зеленчукова питка

Зеленчукова питка

Вивта СанВивта Сан
Новак
145079
Зеленчукова питка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Тесто
  • извара - 150 г нискомаслена
  • брашно - 150 г бяло
  • масло - 150 г
  • сол
  • Плънка
  • праз - 2 стръка лук
  • домати - 400 г
  • спанак - 500 г
  • извара - 250 г нискомаслена от краве мляко
  • пармезан - 50 г настърган
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прекарваме изварата през преса за картофи. Пресяваме брашното и добавяме към изварата заедно с маслото и солта. Обработваме тестото, докато стане гладко. Оформяме го на топка. Увиваме го във фолио и го оставяме в хладилника за 45 минути.

Изчистваме и нарязваме на кръгчета праза. Кипваме подсолена вода и го бланшираме за минута. Шокираме го в студена вода за минута-две и го отцеждаме.

Попарваме доматите и ги отцеждаме. Режем ги на четири части, изчистваме от семки и нарязваме на кубчета.

Изчистения спанак варим около 2 минути в кипяща вода, изваждаме го и го изцеждаме.

В предварително загрята на 220 градуса фурна слагаме намазаната с масло тава с разточено в нея тесто.Тестото набождаме с вилица и така го печем около 10 минути.

Смесваме продуктите за плънката, подправяме ги и разбъркваме зеленчуците.

Слагаме ги върху тестото и печем около 30 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: