Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кекс без угризения

Ябълков кекс без угризения

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Ябълков кекс без угризения
Снимка: Моника Иванова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Хапвайте си от този ябълков кекс без никаква угризения, защото е просто невероятен"

Необходими Продукти

  • За кекса
  • ябълки - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно от рожков - 1 и 1/2 с.л.
  • масло - за намазване
  • За глазурата
  • извара - 4 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете като настържите ябълките и морковите, за да се отцедят от сока си.

След това разбийте яйцата заедно с меда и постепенно добавяйте брашната с бакпулвера.

Получената смес изсипете в предварително намазана форма за кекс с масло.

Печете на 200 градуса до готовност - зависи от дебелината /за около 1 час/.

За крема пасирайте изварата с киселото мляко и меда (по желание може и повече мед за сладост).

След като кексът изстине, го намажете и поръсете с наситнените орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: