Свинско с ябълки в разкошен сос

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
01/10/2018
"Ще се влюбите в аромата на това ястие - свинско с ябълки в разкошен сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 186
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 500 г или малко повече
  • червен лук - 2 средни глави
  • ябълки - 1 бр. средни
  • горчица - 1 с.л. препълнена Дижонска
  • сметана - около 2/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на пържолки или парчета и сложете да се запържи в малко олио. Долейте малко вода или бяло вино по желание и ги задушете до омекване. След като течността се изпари и месото е запържено, посолете и поръсете черен пипер.

Извадете месото в чиния, а в тигана добавете нарязания на тънки полумесеци червен лук, а малко след това нарязаните по същия начин ябълки.

След като добият карамелен загар, добавете 1 препълнена супена лъжица горчица, сметаната, разбъркайте за кратко и върнете месото. След като всичко се смеси, снемете тигана от котлона.

Посолете и поръсете черен пипер на око.

Да ви е сладко!

Забележка: Моите ябълки бяха с медено-киселичък вкус и се вързаха перфектно, а сосът в тази комбинация се получава наистина божествено вкусен.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар