Флан Кейк

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Флан Кейк4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Няма да му устоите, защото е невероятно вкусен"

Необходими Продукти

  • КАРАМЕЛ
  • захар - 200 г, кристал
  • ВАНИЛОВ БЛАТ
  • брашно - 190 г, бяло
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 6 г
  • масло - 113 г, стайна температура
  • захар - 100 г, кристал
  • яйца - 2 бр. L
  • ванилия - 2 ч.л., екстракт
  • прясно мляко - 120 мл
  • ФЛАН
  • крема сирене - 230 г Филаделфия
  • яйца - 4 бр.
  • кондензирано мляко - 397 г сладко (1 бр. консерва)
  • кондензирано мляко - 350 мл за кафе
  • ромова есенция - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

КАРАМЕЛ

В тенджера се изсипва захарта, поставя се на умерен котлон да се карамелизира до златисто. Сваля се от котлона и се изсипва в леко намаслена с масло кръгла ребрована кейкова форма - 23-25 см. Оставя се настрана.

ВАНИЛОВ БЛАТ

Фурна - 180 градуса

В купа се смесва брашното, бакпулверът и солта. Оставя се настрана.

В голяма купа се разбива с миксер мекото масло и захарта до побеляване. Едно по едно се прибавят яйцата и ванилията. Бавно на порции се добавя брашното, като се редува с млякото. Сместа се изсипва в кейковата форма върху карамела. Оставя се настрана.

В голяма купа с миксер се разбива крема сиренето до гладка консистенция. Включват се яйцата, ванилията, есенцията ром и се изсипва кондензираното мляко, разбива се, да се усвои, и се добавя кондензираното мляко за кафе. Разбива се отново до хомогенност. Изсипва се върху тестото във формата.

Формата се поставя в тава, добавя се гореща вода до половината на формата.

Пече се на 180 градуса за около 60 минути или докато клечка, поставена в средата, излезе чиста.

Охлажда се до стайна температура, а след това се оставя в хладилник за 1 нощ.

Преди да се обърне в подходяща чиния, формата се поставя в тава с гореща вода за 1-2 минути. Обръща се.

Флан Кейкът е готов.

Източник: Homecooking

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: