Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювеч»Кайма с Кисело Зеле в Гювеч

Кайма с Кисело Зеле в Гювеч

Кайма с Кисело Зеле в Гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 250 г
  • бульон - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • пипер
  • магданоз
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме нарязали зелето на ивици, го слагаме в гювеча.

Сипваме солта и го намачкваме с ръка.

Предварително си запържваме каймата, като добавяме подправките, доматеното пюре и ориза.

След като е готова каймата, я изсипваме при зелето и разбъркваме, след което заливаме с вода, така че да се покрие самото зеле.

Поставяме във фурната за 30 минути на максимална температура и после още 2 ч. на 150 градуса.

Ако искаме да се запече, махаме капака и увеличаваме градусите, за да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: