Оригинална гръцка мусака

Оригинална гръцка мусака

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Оригинална гръцка мусака1 / 2
11/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
"Ето я и оригиналната рецепта за Гръцка мусака - истинско вълшебство с патладжани и ароматна заливка!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филии измитите патладжани без да ги белите и ги изпържете в олио до омекване. Изпържете в масло и ситно нарязания лук. Задушете доматите и ги пасирайте.

В намазнена добре тава подреждайте ред патладжани, ред смляно месо и лука, като всеки ред посолявате и порсъвате с малко от подправките. По някое време добавете и дафиновия лист.

Залейте мусаката с бульон, смесен с пресованите домати и малко сол. Изпечете мусаката за около 45 минути под похлупак в умерена фурна.

След това залейте с разбитата сметана с яйцето и доопечете. Поднесете гръцката мусака с магданоз.

Рейтинг

5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: