Пиле с бамя и нахут

Пиле с бамя и нахут
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Златистият загар на тези добре овкусени бутчета е наистина изкушаващ"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • нахут - 300 г консерва
  • бамя - 400 г консерва
  • зехтин - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • домати - консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бутчетата и ги сварете до полуготоввост.

Обелете лука и моркова, нарежете ги и ги задушете със зехтина в тава във фурната.

Добавете доматите, разбъркайте и подредете бутчетата. Добавете нахута и бамята заедно с маринатата.

Овкусете със сол, червен пипер и чубрица.

Изпечете до готовност на ястието - ястието трябва да остане на мазнина, бутчетата да добият кафеникав загар.

Пилето с бамя и нахут е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: