Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно. Загрейте олио и зехтин в дълбок съд на котлона и сложете лука да се задушава. Добавете морковите, нарязани на колелца.
В друг съд запечете за кратко семена кориандър и кимион, колкото да освободят аромата си. Прехвърлете ги в хаванче и ги стрийте.
Почистете пилешкото филе от ципите и нарежете на едри кубчета. Добавете месото в съда при лука и морковите. Подправете със сол и черен пипер. По желание добавете четвърт чаена лъжичка лют пипер.
Разбъркайте, усилете котлона и запържете за кратко, докато месото придобие златист цвят. Овкусете с чаена лъжичка от стритите кимион и кориандър, чаена лъжичка къри на прах и щипка канела. Добавете консерва домати, разбъркайте, намалете котлона и оставете ястието да покъкри за кратко.
След това сипете буркан нахут и оставете да къкри за още 10-12 минути. Нарежете сушените сини сливи на едро и прибавете в ястието.
Пуснете голяма бучка масло в яхнията с нахут и похлупете.
Гответе за още минута-две и свалете яхнията от котлона.
Накълцайте връзка свеж магданоз и поръсете готовата яхния с нахут, пиле и сини сливи.