Начин на приготвяне
Бланширайте бамята за 3-4 мин във вряща вода.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в дълбок съд.
Нарежете морковите, целината, картофите, чушката и патладжана на по-едри парчета. Първо добавете в съда морковите, целината и картофите. Овкусете със сол и черен пипер.
Прехвърлете и бланшираната бамя в тигана. Добавете чушките и нахута. Овкусете гювеча с джоджен, чубрица и кимион.
Нарежете зеления фасул на едро и го добавете към сместа. Добавете и патладжаните.
Когато всички зеленчуци омекнат и се задушат, залейте със зеленчуковия бульон.
Нарежете доматите на кубчета и ги прибавете. Накълцайте ситно магданоза и поръсете ястието.
Разбъркайте всички съставки добре и поставете постния гювеч в предварително загрята фурна на 200°C за 20 минути.