Начин на приготвяне
Измиваме пилето и нарязваме на порции.
Бамята почистваме и накисваме в оцет (1 ч.ч.) и вода (2 ч.ч.) за 30 минути. Порциите пиле изпържваме в олио и изваждаме.
В същата мазнина запържваме нарязан на ситно лук. Прибавяме брашно и запържваме до порозовяване. Наливаме смесено с малко вода доматено пюре.
Варим соса и когато се сгъсти, посоляваме на вкус. Слагаме изпърженото пиле и отцедената и изплакната с вода бамя. Прибавяме обелени и нарязани на кубчета домати.
Наливаме 2-3 чаени чаши вода и варим пилето с бамя до готовност.
Малко преди да свалим от котлона, поръсваме яхнията с нарязан пресен магданоз.