Пиле с бамя

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пиле с бамя1 / 5
14/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
46 мин.
Общо
66 мин.
Порции
3
"Една вкусна гозба, с който да поглезите стомаха си - хапвайте и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • бамя - 1/2 кг
  • пиле - 1 бр.
  • лук - 3 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - пресен
  • оцет - за накисване на бамята
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и нарязваме на порции.

Бамята почистваме и накисваме в оцет (1 ч.ч.) и вода (2 ч.ч.) за 30 минути. Порциите пиле изпържваме в олио и изваждаме.

В същата мазнина запържваме нарязан на ситно лук. Прибавяме брашно и запържваме до порозовяване. Наливаме смесено с малко вода доматено пюре.

Варим соса и когато се сгъсти, посоляваме на вкус. Слагаме изпърженото пиле и отцедената и изплакната с вода бамя. Прибавяме обелени и нарязани на кубчета домати.

Наливаме 2-3 чаени чаши вода и варим пилето с бамя до готовност.

Малко преди да свалим от котлона, поръсваме яхнията с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: