Баварски гулаш с кнедли

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114626
02/10/2018
"Ароматен гулаш за студените дни - с богат вкус и типичните баварски кнедли "
Приготвяне30 мин.
Готвене210 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 275
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Почистете и нарежете лука на кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура.

Запържете месото за около 15 мин, като периодично разбърквате, или докато остане само на мазнина. Извадете и в същия тиган запържете лука за около 15 мин или докато омекне. Върнете месото в тигана и сипете двата червени пипера и хубаво разбъркайте.

След около 2 мин добавете доматеното пюре, ситно нарязания чесън, подправките и бульона. Намалете силата на котлона до слабо и гответе за около 3 часа под капак.

Междувременно направете картофените кнедли. Сварете картофите. Обелете ги и горещи ги намачкайте. Прибавете яйцето, солта и брашното. Омесете меко тесто.

С лъжица или с мокри ръце оформете малки топки. Пускайте топките във вряща подсолена вода за по няколко минути или докато изплуват на повърхността.

Не слагайте много кнедли във врящата вода.

Извадете кнедлите с решетъчна лъжица и отцедете. По желание може леко да запържите кнедлите в загрято олио или да сервирате направо в горещия гулаш. 

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар