Начин на приготвяне
Направете тестото, като в купа пресеете брашното, сложите малко сол, направете кладенче и сипете водата. С ръце замесете меко тесто и оставете да почине за 30 мин.
Разбийте яйцата, добавете изварата и малко сол, ако е необходимо, и разбъркайте.
Поръсете масата с малко брашно, сложете тестото и разточете на кръгла кора с дебелина около 2 см.
С кръгла чаша изрежете кръгове, на всеки кръг в средата сложете малко от плънката, прегънете и затворете кнедлите по краищата. Трябва да се получат като полумесеци.
Сложете 3 литра вода в тенджера и сварете, когато заври поставете във вода кнедлите и варете за 5 мин до готовност - когато изплуват са готови.
Извадете от водата и ги отцедете.
Сервирайте полети с разтопено масло.