Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Руладини»Овнешки рулади с плънка от телешко месо

Овнешки рулади с плънка от телешко месо

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Овнешки рулади с плънка от телешко месо1 / 2
03/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг от бута
  • телешко месо - 250 г смляно
  • сланина - 50 г - смляна с телешкото
  • лук - 1 глава
  • яйце - 1 бр.
  • сол
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • хляб - 1 - 2 филии сух
  • олио - или масло за запържване
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 1/2 чаена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчето месо нарязваме на тънки пържолки и начукваме хубаво. Към телешката кайма прибавяме ситно нарязаната глава лук, магданоза, яйцето, сол и филиите хляб, накиснати и отцедени. Разбъркваме добре и с тази смес пълним пържолите.

Навиваме овнешките пържоли на рулади и ги завързваме с конец или фиксираме с клечки за зъби.

Запържваме руладите в загрятото масло от всички страни до зачервяване, след което прибавяме нарязания на филийки лук, морковите и целината, също нарязани на филийки.

Заливаме зеленчуците и руладите с 2-3 к.ч. гореща вода и задушаваме за около 60 минути на тих огън.

Изваждаме руладите и ги прибираме на топло, а зеленчуците пасираме и ги връщаме обратно в соса.

Добавяме брашното, размито във виното и варим още около 15 минути. Връщаме руладите в соса, варим ги 5-10 минути и поднасяме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: