Начин на приготвяне
Овчето месо нарязваме на тънки пържолки и начукваме хубаво. Към телешката кайма прибавяме ситно нарязаната глава лук, магданоза, яйцето, сол и филиите хляб, накиснати и отцедени. Разбъркваме добре и с тази смес пълним пържолите.
Навиваме овнешките пържоли на рулади и ги завързваме с конец или фиксираме с клечки за зъби.
Запържваме руладите в загрятото масло от всички страни до зачервяване, след което прибавяме нарязания на филийки лук, морковите и целината, също нарязани на филийки.
Заливаме зеленчуците и руладите с 2-3 к.ч. гореща вода и задушаваме за около 60 минути на тих огън.
Изваждаме руладите и ги прибираме на топло, а зеленчуците пасираме и ги връщаме обратно в соса.
Добавяме брашното, размито във виното и варим още около 15 минути. Връщаме руладите в соса, варим ги 5-10 минути и поднасяме веднага.