Начин на приготвяне
Заекът се кисне няколко часа във вода с оцет (2:1), след което се измива, посолява и поръсва с черен пипер.
Приготвяме плънка от: смляното телешко месо, нарязаните на ивички гъби, свареното и нарязано яйце, накиснатия във вода и изцеден хляб, нарязаните на дребно лук и магданоз, червения пипер, черен пипер и сол - на вкус. Напълваме заека с плънката и го зашиваме.
Разрязваме парчето сланина на две филийки и едната слагаме на дъното на тавата за печене. Върху сланината поставяме намазания с олио заек. Покриваме заека с другото парче сланина. Добавяме малко вода - да покрие 1 пръст дъното на тавата.
Слагаме да се пече в умерена фурна за час и половина. По време на печенето доливаме по малко вода в тавичката и със соса поливаме заека.