Пица от тесто без втасване

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
02/10/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 489
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топла вода или мляко, прибавя се захарта и се разбърква. Прибавя се олиото, разбитото яйце, след това брашното със солта. Меси се нелепнещо тесто. Повече брашно не се слага, за да не е твърдо тестото, ако лепне много, допустимо е да се поръси с 1-2 щипки.

Леко се разпъва във въздуха с ръце и се разстила в намазнена голяма тава, на тънък блат.

Намазва се с доматеното пюре, настъргва се половината кашкавал. Отгоре се накъсва моцарелата, топеното сирене, нарязания на тънко бекон. Поръсва се с другата половина настърган кашкавал, риган, черен пипер.

Чушката се нарязва на кръгчета и се подрежда отгоре.

Полива се на тънка струйка с малко олио.

Пече се в максимално загрята фурна около 15-20 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н. Иванова
Н. Иванова
05.07.2019 17:37
Пицата изглежда супер.
Браво на майсторката!!!
0
0