Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките, почистваме и белим. Нарязваме на кубчета. Лукът и чесънът също почистваме и нарязваме ситно. В малко олио слагаме да се задушават тиквичките, лукът и чесънът, като разбъркваме периодично.
Белим доматите и нарязваме или настъргваме. Когато тиквичките поомекнат, посоляваме на вкус, ръсваме черен пипер, кимион, червен пипер и брашно. Прибавяме и нарязаните домати.
Разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1/2 ч.ч.). Оставяме ястието да се вари, като слагаме, захар и нарязан магданоз. Готвим до предпочитаната гъстота. Може да оставим ястието по-течно или да варим повече, за да се сгъсти.
Хубаво е както топло, така и охладено за консумация.
Сервираме наръсено с нарязан ситно пресен магданоз.