Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Постни тиквички с домати, лук и чесън

Постни тиквички с домати, лук и чесън

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Постни тиквички с домати, лук и чесън6 / 6
02/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Вкусно предложение за всички, които постят - вкусни тиквички с домати, лук и чесън"

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 г
  • домати - 250 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • кимион - млян
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 3 стръка + за сервиране
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките, почистваме и белим. Нарязваме на кубчета. Лукът и чесънът също почистваме и нарязваме ситно. В малко олио слагаме да се задушават тиквичките, лукът и чесънът, като разбъркваме периодично.

Белим доматите и нарязваме или настъргваме. Когато тиквичките поомекнат, посоляваме на вкус, ръсваме черен пипер, кимион, червен пипер и брашно. Прибавяме и нарязаните домати.

Разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1/2 ч.ч.). Оставяме ястието да се вари, като слагаме, захар и нарязан магданоз. Готвим до предпочитаната гъстота. Може да оставим ястието по-течно или да варим повече, за да се сгъсти.

Хубаво е както топло, така и охладено за консумация.

Сервираме наръсено с нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: