Начин на приготвяне
Обелете тиквичките и ги нарежете на тънки кръгчета.
Загрейте малко зехтин и запечатайте тиквичките до приятен загар и от двете страни.
Извадете и сипете 5 лъжици зехтин в същия тиган. Запържете наситнените морков и чесън, но внимавайте да не изгорят.
Прибавете в тигана измития ориз и го запържете, като овкусите сместа с малко сол и пипер.
Сипете малко зехтин на дъното на тава за печене. Сложете ред тиквички и отгоре сипете от запържения ориз.
Налейте вода (какво е съотношението вода:ориз вижте на пакета на ориза).
Поръсете с универсалната подправка, разбъркайте и отгоре подредете останалите пържени тиквички.
Загрейте фурната на 190 градуса. Печете ориза до готовност и изпаряване на течността.
Постните тиквички с ориз и чесън са много вкусни!