Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постни тиквички с ориз и чесън

Постни тиквички с ориз и чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постни тиквички с ориз и чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Супер вкусно ястие от тиквички с ориз и разбира се - малко чесън за допълнителен апетит"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 броя
  • моркови - 1 малък
  • ориз - 250 грама
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - около 50 мл
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • магданоз - 2 щипки (сух или пресен)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквичките и ги нарежете на тънки кръгчета.

Загрейте малко зехтин и запечатайте тиквичките до приятен загар и от двете страни.

Извадете и сипете 5 лъжици зехтин в същия тиган. Запържете наситнените морков и чесън, но внимавайте да не изгорят.

Прибавете в тигана измития ориз и го запържете, като овкусите сместа с малко сол и пипер.

Сипете малко зехтин на дъното на тава за печене. Сложете ред тиквички и отгоре сипете от запържения ориз.

Налейте вода (какво е съотношението вода:ориз вижте на пакета на ориза).

Поръсете с универсалната подправка, разбъркайте и отгоре подредете останалите пържени тиквички.

Загрейте фурната на 190 градуса. Печете ориза до готовност и изпаряване на течността.

Постните тиквички с ориз и чесън са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: